Gelderse innovaties met wereldwijde impact

5-jaar event OnePlanet Research Center

03-04-2024

‘Gelderse innovaties met wereldwijde impact’

Hierbij nodigen wij u van harte uit voor het 5-jaar evenement van OnePlanet Research Center. De afgelopen 5 jaar werkten we aan de toekomst van Agri, Food en Health. Sinds de start in 2019 zijn we flink gegroeid in omvang, hebben we kantoren in Wageningen en Nijmegen, zijn onze faciliteiten uitgebreid met een nieuw lab, hebben we veel mooie onderzoeksontwikkelingen in onze innovatieprogramma’s, bloeit het OpenEducation-programma en werken we samen met MKB in de regio. We kijken ernaar uit deze mijlpaal te vieren samen met onze oprichters, stakeholders en samenwerkingspartners.

In een dynamische middag kijken we terug op de resultaten, geven demonstraties van ontwikkelde producten en blikken we vooruit op een mooie toekomst.  

Voertaal: Nederlands

Aanmelden kan hier.

Programma

Locatie: Industriepark Kleefse Waard, Gebrouw KB, Westervoortsedijk 73, Arnhem

Dagvoorzitter: Irene Rompa

12.00 uur Ontvangst en walking lunch

13.00 uur Plenair openingsprogramma

Tijdens dit programma onderdeel neemt dagvoorzitter Irene Rompa ons mee in 5 jaar OnePlanet Research Center.

  • Onderzoekers Esther Kho, Aniek Even, Santiago Gaitan en Joris van Nieuwstadt lichten diverse innovaties toe.
  • Christianne van der Wal, Minister voor Natuur en Stikstof en Helga Witjes, Gedeputeerde provincie Gelderland gaan in gesprek over 5 jaar OnePlanet Research Center en de impact die hier gemaakt wordt.
  • Het Management team van OnePlanet, Chris Van Hoof, Liesbeth Luijendijk en Richard van Wezel blikt terug en kijkt vooruit.

14.00 uur Pauze en bezoek van de demo markt.

Op de markt presenteren onderzoekers totaal 12 demo’s die OnePlanet Research Center de afgelopen periode heeft ontwikkeld.

14.15 uur Eerste ronde parallelle sessies:

Sessie Health

We worden steeds ouder, maar niet allemaal gezond ouder. Binnen het Gezondheid & Voedingsdomein wordt gewerkt aan slimme technologie die vroegsignalering en thuis monitoring van ziekte, gezondheid mogelijk maakt. Met slimme modellen wordt gewerkt aan persoonlijke feedback en suggesties voor (leefstijl)interventies.
In de health breakout sessie geven we een overzicht van de innovaties, de studies en de samenwerkingen in de regio in de afgelopen 5 jaar. We geven concrete voorbeelden van innovaties waar aan gewerkt wordt zoals de slimme sensorpil of de snackbox en we geven een doorkijkje naar de toekomst.

Sessie Agri/Food

Tijdens deze sessie lichten wij onze visie op de voedselproductie van de toekomst toe. We laten zien hoe de belangrijkste resultaten van vijf jaar onderzoek bijdragen aan deze visie. We laten de aanwezige toepassingen zien van nieuwe digitale technologie en artificiële intelligentie. Deze toepassingen dragen bij aan duurzame agrarische systemen en de productie van gezonde levensmiddelen.

15.00 uur Pauze en bezoek van de demo markt

15.30 uur Tweede ronde parallelle sessies

Sessie Environment 

Tijdens deze sessie nemen we de deelnemers mee in onze visie op wat sensortechnologie kan betekenen in het domein van omgevingsmetingen met een focus op het meten van stikstofcomponenten. We laten zien hoe we als OnePlanet hierin samenwerken met kennisinstellingen en industrie en tot welke concrete inzichten dat al geleid heeft. Ook lichten we een tipje van de sluier op, waar ligt de toekomst voor sensortechnologie en specifiek voor het meten en monitoren van de omgeving?

Sessie Open Educatie

Tijdens de sessie wordt het belang van digitale vraagstukken in het onderwijs, de samenwerking tussen onderwijs en werkveld en tussen studenten van verschillende opleidingstypes en opleidingen duidelijk. Dat allemaal aan de hand van mooie praktijkvoorbeelden. En natuurlijk is er ook voldoende ruimte om het gesprek aan te gaan.

16.15 uur Pauze

16.30 uur Plenaire afsluiting

17.00 uur Afsluitende netwerkborrel

Direct aanmelden kan hier.

 

5-jaar-oneplanet_vierkant_NL-2