EFRO F&C MKB Café: Lekker eten om fit oud te worden

EFRO Food & Cognition MKB Café: Lekker eten om fit oud te worden

29-04-2021

 

 

Wat hebben bonbons te maken met fit ouder worden? Tijdens dit EFRO MKB Café gaat Patrick Tassignon, de oprichter van PRALEUCINE®, in gesprek met geriater Jurgen Claassen over de rol van voeding in veroudering. Wat is gezond en waarom? En wat hebben gezonde spieren met een gezond brein te maken? Ze gaan praten over de wetenschap achter het verband tussen leefstijl en cognitieve veroudering, en over publiek-private samenwerkingskansen op dit gebied. 

Food & Cognition

Dit EFRO Food & Cognition MKB Café is onderdeel van een serie cafes. Tijdens elk MKB Café laten een wetenschapper en een MKB’er hun licht schijnen op een onderwerp gerelateerd aan voeding, gezonde leefstijl, brein en eetgedrag. Wat kunnen MKB’ers leren en gebruiken? Ze zoeken spanningsvelden op, dagen deelnemers uit om actief mee te denken in oplossingen en wellicht ontmoet u tijdens zo’n event wel een nieuwe samenwerkingspartner om de eetbeleving of hersengezondheid van mensen met hulp van technologie te verbeteren?

Sprekers

Patrick Tassignon – PRALEUCINE®

PRALEUCINE® is een startup die innovatieve voedingsconcepten ontwikkelt om spieren fit en krachtig te houden tijdens veroudering. Het bedrijf werkt samen met een Belgische producent van chocoladeproducten, online voor BTW en met distributeurs voor BTB.

Dr. Jurgen Claassen – Radboudumc

Jurgen Claassen (Radboudumc) doet onderzoek naar veranderingen in hemodynamische fysiologie bij veroudering, bij vasculaire ziekten en bij cognitieve stoornissen, waaronder de ziekte van Alzheimer, de belangrijkste oorzaak van dementie. Hij bestudeert de invloed van vasculaire ziekten en vasculaire stoornissen op cognitieve functies en dementie en specifiek de veranderingen in hersendoorbloeding. Met dit onderzoek wil hij de behandeling van oudere patiënten met hartvaatziekte of cognitieve stoornissen verbeteren, door die behandeling af te stemmen op kenmerken van de individuele patiënt.

Meer informatie en inschrijven

  • Datum: 29 april
  • Tijd: 16-17 uur
  • Kosten: geen
  • Locatie: online
  • Inschrijven: niet meer mogelijk

Dit project wordt gefinancierd door EFRO: Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling in de Europese Unie.

Screenshot 2020-11-12 at 16.30.12