Sharing Innovation : Laat Digital Twins voor uw organisatie werken!

Sharing Innovation | Laat Digital Twins voor uw organisatie werken!

12-10-2022

We meten water, energieverbruik, maar er is zelden interactie tussen die systemen en die data bij elkaar krijgen. De analysere is nog steeds in handen van individuen, van boeren en tuinders. Om ervoor te zorgen dat systemen specifiek en nauwkeurig advies aan de boer of tuinder kunnen genereren, moet deze communiceren en leren van verschillende datasets. Dat noemen we digital twins. Door technologische ontwikkelingen in data gedreven werk is het tegenwoordig mogelijk om een digital twin in te zetten.

Screenshot 2020 09 01 At 15.07.47

Het doel is om data samen te brengen in een nieuw systeem dat de boer of tuinder inzichten geeft om slimme en duurzame beslissingen te nemen. OnePlanet maakt zich zelfs op voor autonome systemen via wat we een “digitale tweeling” noemen. Deze digitale tweeling is een digitale kopie van een koe, varken, appelboom of tomatenplant en brengt niet alleen verschillende metingen bij elkaar, maar analyseert en leert “on the job” en kan er zelf beslissingen over nemen.

Wat kan een digital twin?

  • Een digital twin gebruikt actuele data om overzicht en inzicht te krijgen in de complexe omgeving waar een organisatie zich in bevindt.
  • Een digital twin helpt problemen te voorspellen, nieuwe systemen te testen, maar is ook inzetbaar binnen een bestaand (productie) proces. Daarnaast zorgen ze voor een snellere en trefzekere marktintroductie van nieuwe producten, ze verminderen faalkosten, kunnen de supply-chain stroomlijnen en voorspellen veranderingen van en impact op uw organisatie.

Kom langs bij Sharing Innovation en laat u inspireren en verwonderen door experts en ondernemers.! Er is voldoende ruimte voor gesprek met andere ondernemers en organisaties uit onze Regio Foodvalley om erachter te komen wat een digital twin voor u zou kunnen betekenen.

Programma

15.00-15.30
Inloop en ontvangst

15.30-15.40
Welkom door Gerrit Valkenburg, in gesprek met Marco Verloop (wethouder Veenendaal) en Liesbeth Luijendijk (Director AgroFood & Environment OnePlanet / WUR)

15.40-16.05
Jene van der Heide (Programmaleider Digital Twins en programmaleider Data Driven & High Tech, WUR) verkent samen met u wat nodig is om een digitale twin te maken. Hoe zou een digital twin van een koe er volgens u uit zien? Waarom willen we eigenlijk een digital twin? En wat hebben we daar voor nodig?

16.05-16.30
Bas Meerman (CTO, InfoSupport) over Digital twin productie in vertical farming. Op welke wijze start je als ondernemer met digitalisering en welke architectuur keuzes maak je? In samenwerking met Marcel Kers (oprichter, Plantlab).

16.30-16.55
Bram de Vrught (Managing Director QING) over digital twins in smart food processing. In samenwerking met Martijntje Vollebregt (OnePlanet Research Center).

16.55
Afsluiting

17.00 -18.00
Borrel en netwerken

U bent van harte welkom!

Aanmelden Sharing Innovation (ictvalley.nl)

Sharing Innovation is een initiatief van ICT Campus Regio Foodvalley, de ondernemers kringen van de Regio Foodvalley en Wageningen University en Research. Sharing Innovation stimuleert samenwerking rondom nieuwe technologische ontwikkelingen die relevant en nuttig kunnen zijn voor (ICT)MKB. Deze editie is in samenwerking met OnePlanet Research Center georganiseerd.