BarnSense genomineerd voor de ICT Award Regio Foodvalley

 

OnePlanet Research Center werd genomineerd voor de ICT Award door Regio FoodValley voor het BarnSense dataplatform.

De ICT Award is in het leven geroepen om ICT bedrijven uit regio Foodvalley in de schijnwerpers te zetten. Zij moeten onderscheidend zijn wat betreft ‘expansie, innovatie, duurzaamheid of maatschappelijke impact’.

Bekijk het nominatiefilmpje van BarnSense hier:

Samenwerking onderzoekers en boeren voor emissiereductie

Het BarnSense platform van OnePlanet stelt onderzoekers en boeren in staat om inzicht te krijgen in de impact van emissiereducerende maatregelen en oplossingen in de stal. Om te weten hoe de uitstoot beperkt kan worden is actuele bedrijfs- en meetinformatie van belang. Boeren missen momenteel deze gegevens. Het project is uitgevoerd in opdracht van Regio Deal FoodValley.

De inzichten van het platform biedt boeren de mogelijkheid en de vrijheid om aanpassingen te maken in hun stal en bedrijfsvoering. Omdat onderzoekers meekijken, wordt nauw samengewerkt aan een duurzamere toekomst. Voor een gezonde leefomgeving is het van belang om emissie van stikstof en fijnstof te reduceren.

“Wij zijn blij met en trots op deze erkenning en waardering voor onze innovaties waarmee we bijdragen aan oplossingen op dit vlak”, aldus de makers. “We dragen vol trots bij aan technologie voor een betere dag van morgen.”

Uiteindelijk won BFG Warehousing de prijs, die 11 oktober feestelijk is uitgereikt, voor de ontwikkeling van F-cast tool, dat bijdraagt aan het terugdringen van tekorten en overschotten in de fresh food supply chain. Andere genomineerde was Aryzon World. met de ontwikkeling van een Extended Reality platform voor de democratisering van training en onderwijs.

BarnSense

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Linkedin en twitter!