In NRC: Niemand weet zo goed wat je eet als het slimme Wageningse dienblad

In NRC: Niemand weet zo goed wat je eet als het slimme Wageningse dienblad

De NRC publiceert op 13 april een interview met Guido Camps, onderzoeker aan de Wageningen Universiteit (WUR) en verbonden aan OnePlanet Research Center op het gebied van voeding en artificiële intelligentie (AI).

In het interview vertelt Guido Camps over slimme hulpmiddelen om beter te zien wat patiënten en consumenten eten.

Wageningen Universiteit en OnePlanet ontwikkelden een slim dienblad en een ‘snackbox’ om eetgedrag beter te registeren.

De snackbox is een hulpmiddel bij onderzoek naar snackgedrag om te bepalen wat mensen snacken. De snackbox is veel accurater dan dat mensen zelf bijhouden wat ze hebben gegeten. Het legt ook de relatie bloot tussen stress en snackgedrag en kan mensen helpen op gewicht te blijven.

Het slimme dienblad is een innovatieve oplossing die niet alleen registreert wat mensen eten maar ook bewegingen en tempo. Met kunstmatige intelligentie worden proefpersonen gevolgd en een algoritme registreert wát er precies gegeten wordt en wat daarvan de voedingswaarde is. Het uiteindelijke doel is om de gezondheid van mensen, zoals  bewoners van verpleeghuizen, te bevorderen.

Lees het volledige artikel op NRC: https://www.nrc.nl/nieuws/2023/04/12/niemand-weet-zo-goed-wat-je-eet-als-het-slimme-wageningse-dienblad-a4161866

Foto van een deel van het artikel met slim dienblad in NRC

 

 

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Linkedin en twitter!