OnePlanet Research Center op INNOVATE Experience

Op de INNOVATE Experience 2023 zijn de nieuwste innovaties te zien, en OnePlanet is er bij. Drie vernieuwende projecten van OnePlanet worden gepresenteerd, zoals het onderzoek naar een Digitale Tweeling van de mens en het slimme dienblad.

In het Musis Arnhem worden op 13 oktober tijdens INNOVATE 75 innovaties getoond die bezoekers kunnen zien en beleven. Ook testen 35 startende ondernemers of er een markt is voor hun product of dienst. Doel is om bezoekers te laten zien wat de regio aan innovators in huis heeft, en wat we voor de dag van morgen kunnen verwachten.

OnePlanet’s doel is om bij te dragen aan een gezondere wereld voor morgen. Op INNOVATE is het digitale platform van OnePlanet Research Center te bekijken, die mensen mogelijk in de toekomst in huis gaan hebben. Het platform bevat data over lichamelijk en geestelijk welzijn, thuis gemeten met behulp van o.a. sensoren. Dit om preventief ziektes op te sporen, of behandelingen van patiënten te ondersteunen en zo de zorg te ontlasten. Digitale kopieën van de mens ontwikkelen helpen hierin, met een grote keur aan gegevens over het lichaam: de Digitale Tweeling. Het overkoepelende project om dit te realiseren heet INGE3, met Noldus IT en Ivido/Hinq als partners.

Daarnaast wordt het slimme dienblad, de digitale voedingscoach en de leefstijlapp voor ouderen gepresenteerd, allemaal onderdeel van het project IntoEAT. Doel van het project is om inzicht te krijgen in eetgedrag en om effectieve zorg te kunnen verlenen, tegen lagere kosten. Connected Care en Salut zijn hierbij partners.

Als laatste neemt OnePlanet het platform OpenPlanet mee. Op dit platform moeten gegevens en algoritmen veilig en gebruiksvriendelijk gedeeld gaan worden tussen belanghebbende partijen. Partners hierin zijn IVID, JoinData, Orikami en SIDN.

De drie projecten worden allemaal gefinancierd door de Europese Unie binnen het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Benieuwd naar deze en andere innovaties? Klik hier voor de website van/Kom langs op de INNOVATE Experience 2023.

768×13662 (zonder tekst)

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Linkedin en twitter!