Samen met studenten en docenten aan de slag met de technologie voor morgen

Samen met studenten en docenten aan de slag met de technologie voor morgen

“wicked problems, 21st century skills, interdisciplinary solutions, technological innovation. Vier Engelse termen voor zaken waar net-afgestudeerden veel mee te maken krijgen.”

Lees hier, in het vakblad “Onderwijs en Gezondheidszorg” hoe OnePlanet samen met een scala aan disciplines en opleidingsniveau’s samenwerkt om studenten en leerkrachten te engageren en inspireren over “technologie voor de wereld van morgen”.

Sinds februari 2020 werken diverse onderwijsinstellingen, zorgorganisaties en andere geïnteresseerden uit de regio Arnhem-Nijmegen samen in ‘OpenEd Leerwerkplaatsen’. Daarbij zijn diverse disciplines (techniek/ICT/zorg/welzijn) en opleidingsniveaus (mbo/hbo/wo) betrokken. In de leerwerkplaatsen werken docenten, studenten, zorgvragers en ontwikkelaars gezamenlijk aan actuele en relevante vragen rondom de invloed van technologie in het zorg- en welzijnsdomein. Samen ontdekken, onderzoeken en experimenteren staat centraal. De betrokkenen hebben het afgelopen jaar waardevolle inzichten opgedaan over de leerervaringen en de wensen en behoeften van studenten. Zo ervaarden studenten de maatschappelijke relevantie van de projecten als zeer waardevol en hebben zij vooral veel geleerd van het samenwerken met studenten met een andere achtergrond.

Met dank aan Karien VermeulenBert Steenbergen, Sjors Groeneveld, Angélique BrinkmanRudie Van Den Heuvel

Digital Planet On Hands 2020 11 12

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Linkedin en twitter!