Podcast Slimmer Gezond: Van genezen naar een leven lang gezond met digitale technologie

Podcast Slimmer Gezond: Van genezen naar een leven lang gezond met digitale technologie

Van genezen naar een leven lang gezond. Samen met Thea van Kemenade van OnePlanet Research Center & Radboud University Nijmegen,  duiken we in de preventieve gezondheidszorg en de cruciale rol van technologie in de #Bestemming2032 podcast van ABN AMRO Bank N.V.

In deze podcast serie spreken visionairs, experts & ondernemers over het jaar 2032: hoe leven we dan, hoe werken we dan, wat eten we dan? Hoe zorg je als ondernemer dat je voorop blijft lopen in de maatschappij van morgen?

“Ik denk dat er nog een revolutie gaat plaatsvinden van allerlei mogelijke sensoren naar sensoren die je niet meer merkt. Die gewoon in jouw huis en jouw omgeving aanwezig zijn” – Thea van Kemenade
Beluister de hele podcast hier

Preventie en tech

De ommezwaai van genezing naar een gezonde leefstijl en preventie is in 2032 in volle gang. Dankzij big data en kunstmatige intelligentie kunnen we constant de gezondheid van ons lichaam meten. Die nieuwe focus biedt kansen voor ondernemers. Je hoort in deze aflevering hoe een pil meet hoe ons eten verteert, een toiletpot je hartritme in de gaten houdt en hoe een app helpt bij het voorkomen van alle huidziektes.

In deze aflevering hoor je Erik de Heus van Skinvision. Het bedrijf ontwikkelde een app die met behulp van algoritmes risicovolle moedervlekken kan detecteren en daarmee voorkomt dat huidziektes zich kunnen ontwikkelen. Thea van Kemenade van OnePlanet en de Radboud Universiteit schetst wat we in ons lichaam allemaal kunnen meten in 2032 en hoe je met die kennis een succesvol bedrijf kunt opzetten. Samen met Hugo Westerink van ABN AMRO MeesPierson zet ze uiteen wat interessante businessmodellen zijn, ingestoken vanuit preventie en het bevorderen van een gezonde leefstijl.

 

Screenshot 2021 09 16 At 09.23.51

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Linkedin en twitter!