Innovaties voor Gedrag en Gezondheid in Gelderland (INGE3)

Een real-life digitaal platform voor het meten en monitoren van het (mentale) welzijn van burgers en bijzondere risicogroepen. Dat is wat Noldus, Ivido en OnePlanet Research Center ontwikkelen in dit door EFRO gesubsidieerde project.

Fysiologische metingen, zoals hartslag en hartslagvariabiliteit, geven inzicht in de (mentale) gezondheid van mensen. Met die inzichten wordt het mogelijk om vroegtijdig risico’s in te schatten en interventies te plegen op het gebied van leefstijl en gedrag. Tegenwoordig worden dit soort metingen vaak uitgevoerd in laboratoria met speciale apparatuur. Gegevens uit het dagelijks leven zijn relevanter, maar de huidige wearables voor gezondheidsmonitoring kunnen slechts een beperkte hoeveelheid informatie verschaffen. Daarom gaan Noldus, Ivido en OnePlanet de Chill+, een wearable voor (geestelijke) gezondheidsmonitoring, verder ontwikkelen en metingen uitvoeren in het dagelijks leven.

Op naar preventie

Daarnaast bouwen zij een softwareplatform voor de analyse van ruwe en verwerkte fysiologische data. Uiteindelijk wordt een gepersonaliseerd gezondheidsdashboard ontwikkeld voor visualisatie van de gegevens uit de Chillband+. Dit platform biedt inzicht in risicofactoren, efficiëntie van gedragsinterventies en optimalisatie van mentale gezondheid en welzijn. De gegevens in het platform worden beschikbaar gesteld voor patiënten, gezonde mensen, zorgprofessionals en onderzoekers. Hiermee wordt de overgang naar gezondheidszorg op afstand en persoonlijke preventieve gezondheid gestimuleerd.

Deze innovatie wordt gefinancierd door EFRO: Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie.

man with wearable