De Aphrodite Studie: Snacken voor de Wetenschap!

Aphrodite Studie

De Aphrodite Studie: Snacken voor de Wetenschap!

Bericht aangepast dd 24 november 2022

Let op: Deze studie is afgerond. U kunt zich niet meer aanmelden voor deelname.

Dagelijkse eetgewoontes hebben invloed op je gezondheid. Om beter te begrijpen wat mensen motiveert om te gaan eten, hebben we een nieuwe techniek ontwikkeld om voedingsinname mee te kunnen bijhouden. Deze techniek meet automatisch wat, wanneer en hoeveel eten er wordt gegeten. In de Aphrodite studie willen we graag deze nieuwe techniek testen. Om dit te doen zijn we opzoek naar mensen die ons willen helpen door te snacken voor de wetenschap.

Wat kun je verwachten van deelname aan de studie?

Deelname zal ongeveer 4 uur van je tijd in beslag nemen. Wanneer je bereid bent om deel te nemen aan de studie, plannen we een intake sessie die ongeveer een uur duurt. In deze sessie krijg je informatie over de studie periode en de apparaten die je mee krijgt. Je wordt ook gevraagd om een paar vragenlijsten in te vullen en je ontvangt het ‘studie materiaal’: drie verschillende snacks en twee verschillende drankjes.

Tijdens de studie, word je gevraagd om voor vijf dagen alleen snacks en drankjes te eten en te drinken van de boven beschreven techniek (hierin zijn water, koffie en thee zonder melk of suiker een uitzondering). Natuurlijk mag je wel gewoon je reguliere maaltijden eten (ontbijt, lunch en dinner). Tijdens de vijf meetdagen ontvang je korte vragenlijsten op je mobiel over je humeur, draag je twee verschillende activity trackers en houd je je eten en fysieke activiteiten bij in een app.  Dit allemaal kost je ongeveer 30 minuten per meetdag.

Aan het einde van de studie plannen we een afspraak om de studie materialen terug te geven en vul je een laatste vragenlijst in.

Waarom meedoen?
Je doet een bijdrage aan de wetenschap, krijgt gratis snacks en drankjes en je ontvangt een bol.com tegoedbon ter waarde van 40€.

Wie kan meedoen?
Je kan meedoen als:

  • Je tussen de 18-49 jaar oud bent
  • Je een bureaubaan hebt voor minstens 3 dagen per week
  • Je niet op dieët bent

Meer informatie?
Neem contact op met vermelding van Aphrodite studie of lees het subject information document (Engels): SubjectInformation.pdf

MicrosoftTeams-image (1)

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Linkedin en twitter!