De Aphrodite Studie: Snacken voor de Wetenschap!

Aphrodite Studie

De Aphrodite Studie: Snack voor de Wetenschap!

Snacks en calorische dranken kunnen 20 tot 50 procent van onze dagelijkse calorie-inname uitmaken. Mensen helpen om gezonde snackgewoonten aan te nemen kan daarom cruciaal zijn voor het verbeteren van hun gezondheid. Eerdere interventies op snackgedrag werden echter voornamelijk uitgevoerd in gecontroleerde omgevingen of via zelfrapportage, wat mogelijk geen accurate weergave geeft van het werkelijke eetgedrag. Deze studie wil het effect meten van een just-in-time-adaptive-intervention (JITAI) op snackgedrag in het dagelijks leven, met behulp van een instrument genaamd de SnackBox.

Wat kunt u verwachten bij deelname?

Deelname duurt ongeveer vijf tot zes uur verspreid over twee weken en bestaat uit een vragenlijst vooraf, een intakesessie, 10 meetdagen en een overdrachtssessie. Op die meetdagen wordt u gevraagd de SnackBox mee te nemen en al uw snacks en drankjes tussen de reguliere maaltijden door uit de SnackBox te eten. U ontvangt gedurende de meetdagen korte vragenlijsten om uw stemming en wat u tijdens de maaltijden heeft gegeten te beoordelen. In de tweede week krijgt u mogelijk feedback over uw snackgedrag via berichten op uw telefoon. U wordt ook gevraagd om gedurende de hele studieperiode een Garmin activity tracker te dragen.

Waarom meedoen?

Door deel te nemen aan dit onderzoek draagt u bij aan de wetenschap en ontvangt u gratis snacks en drankjes. Bovendien ontvangt u aan het einde van de studieperiode een bol.com voucher ter waarde van 55€.

Wie kan meedoen?

U kunt meedoen als u:

  • tussen 18-49 jaar oud bent;
  • de SnackBox kunt meenemen naar uw werkplek (hij is zo groot als een kleine schoenendoos en moet worden aangesloten op een stekker, een stekkerdoos kan worden meegegeven);
  • geen streng dieet volgt;
  • Lees ons informatieblad of neem contact met ons op voor de volledige lijst met inclusiecriteria.

Wilt u meer informatie?

Neem dan contact met ons op via aphrodite.snack@imec.nl of lees het informatieblad: Subject Information Sheet – NL

Bericht aangepast dd 21 april 2023

MicrosoftTeams-image (1)

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Linkedin en twitter!