#Inhetnieuws: OnePlanet Research Center - Impact met digitale technologie

#Inhetnieuws: OnePlanet Research Center – Impact met digitale technologie

Wageningen Campus in gesprek met drs. EH (Liesbeth) Luijendijk, Director AgroFood & Environment OnePlanet. Origineel Gepubliceerd op 20 september 2021

Samen met (Gelderse) bedrijven en kennisinstellingen ontwikkelt OnePlanet Research Centre (OnePlanet) chip- en digitale technologie innovaties die oplossingen bieden voor de grote maatschappelijke uitdagingen op het gebied van landbouw, voedsel, milieu, gezondheid, voeding en gedrag. OnePlanet wil zo een actieve bijdrage leveren aan een duurzame wereld.

OnePlanet is in 2019 gestart en gevestigd op Wageningen Campus, met financiering van de provincie Gelderland (lees ook het eerder bericht Innovatiecentrum voor duurzame technologie OnePlanet gaat van start), en is een samenwerkingsverband van nano-technologie instituut imec (een Belgische onderzoeksinstelling), Wageningen Universiteit & Research (WUR), Radboud Universiteit en Radboudumc.

Wat doet OnePlanet precies, wat zijn de connecties op Wageningen Campus en hoe heeft het kenniscentrum zich de afgelopen twee jaar ontwikkeld? Een gesprek met Liesbeth Luijendijk, director AgriFood & Environment en lid van het managementteam van OnePlanet.

“Techniek is mooi, maar moet altijd gericht zijn op degene die het gaat gebruiken”

Lees het hele artikel hier: 

Liesbethpng

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Linkedin en twitter!