Opening uitgebreide vestiging in Nijmegen

Commissaris van de Koning John Berends verricht opening uitgebreide vestiging in Nijmegen

Opening One Planet Locatie Mercator DvA 9222

Vanwege de groei aan technologische innovaties is de vestiging van OnePlanet Research Center in Nijmegen uitgebreid. Op 12 juli werd de feestelijke opening verricht door John Berends, commissaris van de Koning in Gelderland. Tijdens die gelegenheid toonde het innovatiecentrum een aantal oplossingen waaraan de afgelopen drie jaar is gewerkt, zoals het monitoren van hoe planten groeien en de Ingestible, een slimme inneembare pil met sensoren.

Een wereld waarin iedereen gezond kan leven en toegang heeft tot gezond en duurzaam geproduceerd voedsel. Met dat streven startte OnePlanet Research Center drie jaar ge-leden met vestigingen in Wageningen en Nijmegen. De groei aan technische innovaties maakte uitbreiding noodzakelijk. Chris Van Hoof, General Manager OnePlanet: “Na de sterke groei en de vooruitgang van de innovaties van OnePlanet, zijn we klaar voor de volgende stappen.”

Volgende stappen
Die volgende stappen zijn vooral meer testen en valideren, zodat de innovaties voor on-der meer preventieve gezondheid en de voedingssector uiteindelijk ook hun weg naar de markt vinden. Voor de benodigde klinische validaties en meetpilots is nog meer inter-actie met de WUR, Radboud Universiteit en de collega’s van imec nodig. Vandaar de uit-breiding van de Nijmeegse vestiging.

Technologische innovaties
Onderzoekers lieten op 12 juli zien hoe de Smart Bathroom for Health en de inneembare sensorpil werken. TNO en onderzoekers van OnePlanet toonden hoe je met digitale technologie meer inzicht krijg in luchtkwaliteit en stikstofmetingen. En als onderdeel van het programma ‘controlled environment and farming’ was te zien hoe je de bladtempera-tuur van planten kunt meten, monitoren en inzicht kunt geven in bijvoorbeeld tekorten aan voedingsstoffen en de aanwezigheid van plantziekten.

Maatschappelijke pijlers
Binnen OnePlanet werken mbo- en hbo-studenten samen aan opdrachten. Het zoge-noemde OpenEducatieprogramma (OpenEd) boekt daarbij mooie resultaten. Een aantal van deze resultaten waren tijdens het werkbezoek van 12 juli te zien, evenals een aantal voorbeeldprojecten van samenwerkingen met het mkb en start-ups.

Lees hier het volledige persbericht ter gelegenheid van de opening!

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Linkedin en twitter!