Opening van onze nieuwe laboratoriumfaciliteiten

Opening van onze nieuwe laboratoriumfaciliteiten

Met groot plezier en veel trots openden we op 18 januari officieel onze nieuwe laboratoriumfaciliteiten! Helga Witjes, gedeputeerde van provincie Gelderland, knipte het virtuele lintje op gepaste wijze met een VR-bril op door.

In de afgelopen jaren is het OnePlanet Research Center snel in omvang toegenomen en zijn we uit onze oorspronkelijke laboratoriumfaciliteiten gegroeid. Het nieuwe laboratorium is multifunctioneel en uitgerust met alles wat nodig is om gespecialiseerde sensoren te ontwikkelen op het gebied van gezondheid, landbouw, voedsel en milieu. In onze chemische, optische en elektrische laboratoria worden de basiscomponenten voor deze sensoren ontwikkeld.

Een opvallend kenmerk van onze nieuwe faciliteiten is de speciale badkamerruimte waar sensoren voor het bewaken van de menselijke gezondheid kunnen worden getest als onderdeel van het Bathroom4Health-programma. Daarnaast worden in de aangrenzende elektronische en mechanische werkplaatsen de sensoren naadloos geïntegreerd in prototype-sensoreenheden voor latere veldtests.

Deze prachtige laboratoriumfaciliteiten zijn mede mogelijk gemaakt door financiering vanuit de provincie Gelderland en het groeifonds vanuit PhotonDelta. We kijken ernaar uit om met deze nieuwe faciliteiten nog meer innovatieve onderzoeksmogelijkheden te benutten.

De hapjes en drankjes in laboratoriumstijl van MuchRoom maakten het geheel extra feestelijk.

Picture2

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Linkedin en twitter!