Gelderlanders testen slimme toiletbril van de toekomst!

Gelderlanders testen de slimme toiletbril van de toekomst!

Een wc die je helpt om je gezondheid in de gaten te houden. Het klinkt misschien wat futuristisch, maar het is toch echt dichter bij dan je denkt! Wil jij een slimme bril in huis en meedoen aan de eerste studies?

In Gelderland werkt OnePlanet Research Center aan “de slimme badkamer”, waarvan het slimme toilet een belangrijk onderdeel is. Met sensor technologie wordt er gekeken naar hoe, maar ook wat- we moeten meten voor meer inzicht in onze gezondheid. Het uiteindelijke doel? Een digitale tweeling van jezelf, die op basis van verschillende data jou, of je arts of verzorgende (na toestemming), ook weer advies kan geven op basis van al die informatie, zodat je een gezond en lang leven kan leiden!

Het leuke is dat Gelderse burgers op de eerste rij zitten van de ontwikkelingen rondom deze innovatie en nu al kunnen deelnemen aan de eerste studie! Wil jij wel een slimme toiletbril in je huis voor twee weken? Meld je meteen aan of lees verder na de video voor meer informatie! 

Wil je meedoen? Mail ons! b4hstudy@imec.nl 

Veel Gestelde Vragen

Het kan natuurlijk ook best zijn dat je nog wat vragen hebt. We hebben alvast een aantal veelvoorkomende vragen beantwoord, wellicht helpt dat ook al! En anders mag je natuurlijk altijd mailen.

1. Hoe kan ik meedoen? 

Stuur ons een email (b4hstudy@imec.nl) en geef aan dat je graag mee zou willen doen met onze studie. Wij nemen vervolgens binnen 3 werkdagen contact met je op. 

2. Wat zijn de criteria om mee te kunnen doen?

Om actief mee te kunnen moet je bereidt zijn om gedurende de studie (twee weken) op de slimme toiletbril te gaan zitten wanneer je naar het toilet gaat. Verder kan je meedoen als je 16 jaar of ouder bent, je gewicht (en dat van evt huisgenoten die ook gebruik maken van het toilet) minder dan 100 kg is en je geen pacemaker of ander actief implantaat hebt en op het moment van deelname (naar weten) niet zwanger bent. Kinderen onder de 16 jaar mogen wel gebruik maken van de slimme toiletbril, maar worden niet meegenomen in het onderzoek  

3. Is de bril moeilijk te installeren? 

Nee hoor! Je huidige toiletbril wordt omhoog gezet (hoeft dus niet worden losgemaakt) en vervolgens kan de slimme toiletbril op de pot geplaatst worden. Deze wordt met klemmen vastgezet. Ook zullen we de slimme toiletbril bij je thuis komen bezorgen en helpen we met de installatie!

4. Wat gebeurt er met mijn data? 

Om jouw privacy te beschermen krijgt je data een code waardoor de gegevens niet meer tot jou te herleiden zijn. Alleen de hoofdonderzoeker heeft tot drie maanden na het einde van de studie toegang tot de sleutel van deze code. Hierna wordt de code vernietigd en is de data door niemand naar jou te herleiden. 

De versleutelde data worden bewaard op beveiligde opslag-omgevingen (Castor EDC en de imec opslag Azure cloud). 

5. Krijg ik feedback over mijn gezondheid van het toilet? 

Nee, zover zijn we nog niet, met deze studie willen we de werking van de slimme toiletbril verder onderzoeken en er vooral achter komen hoe jij het gebruik van de slimme toiletbril ervaart. Als je wilt kunnen we je gegevens bewaren voor eventuele vervolg studies. Dit kan je aangeven bij het team. 

Screenshot 2021 11 10 At 15.01.39

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Linkedin en twitter!